Orthodontie

Soms is het nodig om de stand van de tanden te corrigeren, dit omwille van esthetische redenen of om de reinigbaarheid te verbeteren. Binnen de orthodontie kunnen we een onderscheid maken tussen een groot assortiment aan apparatuur. Vaak wordt er gestart met een uitneembaar apparaat en wordt er nadien afgewerkt met vaste apparatuur. Het meest gekende type beugel is de zogenaamde “blokjesbeugel”. Dit wordt meestal toegepast bij jongeren. Voor deze behandeling werken we samen met een orthodontist en verwijzen we u graag door.

Bij volwassenen kunnen de tanden gecorrigeerd worden met de Invisalign® methode. Dit is een esthetische beugel vervaardigd uit kuntstof. Deze behandeloptie bestaat uit een reeks transparante, bijna onzichtbare beugeltjes die over de tanden worden geschoven. Voordelen ten opzichte van klassieke "blokjes-beugel":

  1. Doorzichtig: Bijna onzichtbaar.
  2. Uitneembaar: Tijdens de behandeling blijft een goede mondhygiëne mogelijk! Bovendien kunnen deze uitgenomen worden tijdens het eten, sporten, beoefenen van een blaasinstrument of belangrijke gebeurtenissen.
  3. Comfortabel: Er zijn geen blokjes en/of draden die kunnen prikken in de wang.
  4. Voorspelbaar: Op voorhand krijg je via een digitale simulatie reeds een idee hoe het eindresultaat eruit zal zien.
orthodontie desteldent